Citronmelisse og søvn.

Citronmelissen vokser nu på livet løs i vores haver og er helt klar til at bliver indsamlet, tørret eller kogt ind til en ekstrakt, baseret på alkohol. Udover den karakteristiske velduft af citron, har citronmelissen også en række egenskaber som er værd at fortælle om i denne lille blog.

Citronmelissen virker afslappende på det centrale nervesystem. Indånder man dampene fra olien, har det en direkte virkning på den del af vores hjerne som bl.a. håndterer angst, kaldet det Limbiske system. Derfor kan et par dryp æterisk citronmelisse i kombination med lidt æterisk lavendel, på hovedpuden have en vidunderlig effekt på urolig indsovning og søvn.

Derudover har citronmelisse bl.a. også en god effekt på herpesvirus, kramper, uro, hjertebanken samt betændelsestilstande og irritation i tarmene. Som en ekstra sidegevinst har citronmelisse også en antihistamin effekt. Dvs. den kan bruges ved lette til moderate allergi.

Set i et søvnperspektiv, vælger jeg ofte at anvende enten te eller ekstrakt ved uro samt lette til moderate angst tilstande ved sengetid. Da urten er bivirknings fri i de anbefalede doseringer, er den også god at bruge til børn. Da urten også er krampeløsnende i tarmen, kan den også bruges ved koliksmerter og generel anspændthed. Gener som ofte kan genere og forhindre en god indsovningsfase og søvn.

Vær lidt opmærksom på hvordan du reagerer på urten, da man kan blive sløv og træt af den. Derfor anbefaler jeg den kun op til sengetid, hvis ikke der er fordi du har brug for effekten på ex. tarm, feber, herpes el. lign.

SovGodtNu
Biomediciner Malene Rossil

Leave a Reply

Om Os

Om_os_sov_godt_nu_250x155

Vi vil hjælpe dig med at finde årsagerne til dine søvnproblemer og på enkel og overskuelig vis, støtte dig i at løse problemerne et for et.

Mere info

Behandling

Kursus_sov_godt_nu_250x155

Så har du forgæves forsøgt at få en bedre søvn og villig til at modtage hjælp og vejledning er dette behandling måske noget for dig.

Mere info

F.A.Q.

FAQ

Vi har en blog, hvor vi deler en masse oplysninger. Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte får på Sov Godt Nu.

Mere info

Kontakt

Kontakt

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive, hvis du har spørgsmål. Du kan også sende os en email til den mailadresse sovgodtnu@gmail.com

Kontakt